Порятунок Світязю: у Шацьку організовують віче

1
0
Порятунок Світязю: у Шацьку організовують віче
21 червня в Шацьку проведуть народне віче. Активісти запрошують волинян приходити до пам’ятника Тарасу Шевченку в місцевому парку о 13 годині. Метою зібрання буде обговорення долі озера Світязь.

Відеозвернення з запрошенням опублікував активіст організацій «Самооборона Волині» і «Озерний вітер» Сергій Рижков, повідомляє Центр журналістських розслідувань "Сила правди".

У відео волинянин розповідає, що стан Світязю потребує втручання небайдужих громадян. Стрімке обміління озера почали обговорювати ще у минулому році. Однією з можливих причин цього процесу називають появу великих плантацій лохини у Шацькому районі.

Нагадаємо, «Сила правди» розповідала про діяльність фірм, які вирощують лохину і використовують для цього великі об’єми води.

«Там є 191 гектар лохини, кожен кущик потребує 10 літрів на день, кущиків в гектарі 3 тисячі, це десь 8 мільйонів літрів води за день. Мета зустрічі — підштовхнути владу побачити, що люди не тільки на кухні це обговорюють… Світязь — це візитівка і обличчя нашої країни», – говорить Сергій Рижков і закликає волинян приходити на віче.

Також активіст наголошує, що навіть якщо діяльність підприємств становить лише 30% від справжніх причин обміління озера, повпливати на погоду не можна, але можна вплинути на бізнес, який працює не за чесними правилами.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Припиніть краще вилов кулястих водоростей бо світязь стане болотом, кожен тиждень бусами вивозять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні