Нардепи від Волині хочуть дозволити санітарні рубки у карпатських лісах

0
0
Нардепи від Волині хочуть дозволити санітарні рубки у карпатських лісах
Народні депутати з волинських округів В'ячеслав Рубльов (20 виборчий округ) та Ірина Констанкевич (23 округ) – серед 12 ініціаторів законопроєкту, яким хочуть дозволити санітарні рубки у Карпатах.

Законопроєкт зареєстрували 20 травня. Нині його опрацьовують у комітеті, пише Район. Рожище.

Ініціатори законопроєкту хочуть внести зміни до Закону України «Про природно-заповідний фонд».

Абзац п’ятий статті 21 після слів «у її межах» хочуть доповнити словами «забороняються рубки головного користування на гірських схилах в ялицево-букових лісах, будь-які інші суцільні рубки у високогірних лісах, у лісах у лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах, в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних вітровалів і буреломів, а також пошкоджених хворобами і шкідниками насаджень, і».

«Цей законопроєкт спрямований на вдосконалення заходів щодо ефективного та раціонального використання природних ресурсів в межах господарської зони національних природних парків. Завданням законопроєкту є недопущення втрат ресурсів стиглої деревини, недопущення створення захаращеності у перестиглих лісах, попередження виникнення і поширення лісових пожеж», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Восени минулого року Верховна Рада ухвалила закон щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Документ вдосконалював заходи щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями.

Відповідний законопроєкт підтримав 301 народний депутат при мінімально необхідних 226.

Змінами, зокрема, заборонили проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків, у заказниках, проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону; визначили зміст термінів «ялицево-букові деревостани», «суцільні рубки», «рубки формування та оздоровлення лісів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні