Волинь – серед «лідерів» в Україні із проблемою непліддя

0
1
Волинь  –  серед «лідерів» в Україні із проблемою непліддя
Згідно з офіційними даними статистики 20% українських сімей, тобто у цифрах це півтора мільйона сімейних пар, мають проблеми із непліддям. Волинь завершує невтішну статистику разом із Запоріжжям, Вінницею, Дніпром та Чернівцями. Тут найвищі показники непліддя.

Про це під час ефіру “Суспільне. Волинь” повідомила Наталія Ткачук, завідувачка обласного центру планування сім'ї, що діє у Волинському обласному перинатальному центрі, пише ІА Конкурент.

Найнижчі показники – у південних регіонах країни. Лікарка каже, що усі причини можна умовно поділити на два сегменти: це проблеми з репродуктивною функцією жінки і чоловіка.

“Якщо ще років 10 тому на думку вчених переважав фактор жіночого непліддя, то зараз ми вже жіночий організм вивчили до такого рівня, що переключилися до чоловіків. І наразі, дійсно, чоловічий фактор вирівнявся. Якщо раніше він сягав 30%, то нині виріс до 50% і практично зрівнявся із жіночим”, – пояснює медик.

Причин, які призводять до непліддя, чимало. Якщо говорити про чоловіче здоров’я, то це не вчасно вилікувані запальні процеси, вроджені генетичні аномалії, варикозна хвороба калитки, травми статевих органів. У жінок це можуть бути також запальні процеси, гормональні дисфункції, супутні захворювання органів малого тазу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні