Президент присвоїв почесне звання «Мати-героїня» ще п’ятьом волинянкам з одного району

0
7
Президент присвоїв почесне звання «Мати-героїня» ще п’ятьом волинянкам з одного району
Президент України присвоїв почесне звання «Мати-героїня» ще п’яти жінкам Старовижівщини.

Серед представлених до нагороди: Лавринюк Інна Семенівна, Лазарук Марія Леонідівна, Олещук Маргарита Григорівна – з с. Журавлине, Оліферук Алла Іванівна з с. Чевель та Томчук Наталія Григорівна з с. Галина Воля.

8 травня, напередодні Дня матері голова райдержадміністрації Максим Приймачук вручив жінкам заслужені нагород, повідомили на сайті Старовижівської РДА.

Нагадаємо, до відзначення цією нагородою представляються багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

"Виховaння однієї дитини це досить серйозна відповідальність і не простa спрaвa, a якщо ми говоримо про п’ять і більше дітей, то це потребує у стільки ж рaзів більше турботи, терпіння та витримки. Ввaжaю, що це спрaвжній подвиг. Своїм приклaдом ви утверджуєте цінності родини. Переконаний, ваші діти будуть гідними громадянами своєї держави", – звернуася до жінок голова РДА.

Очільник району подякував жінкам за їх зразкове виконання материнських обов’язків, побажав здоров’я, добробуту, родинного затишку та Божої ласки для всіх матерів і їх дітей.

До слова, усім жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», відповідно до Закону України «Про державні нагороди України» виплачується винагорода в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму року, в якому жінці присвоєно почесне звання. Зокрема, у 2020 році ця сума становить 21020 грн.

Загалом у Старовижівському районі почесне звання «Мати-героїня» присвоєно 628 жінкам.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні