Інфекціоніст розповіла про особливості формування імунітету до COVID-19

0
1
Інфекціоніст розповіла про особливості формування імунітету до COVID-19
Особливості формування імунітету до COVID-19 наразі ще тільки вивчаються, проте, якщо людина перенесла клінічну форму хвороби, то у неї будуть формуватись антитіла.

Про це сказала лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу “19:00” Анастасії Дайнод і Ростислава Сухачова в ефірі телеканалу ZiK, передає УНН.

“На сьогоднішній день особливості імунітету при цьому захворюванні (COVID-19 - ред) ще тільки вивчаються. Але, абсолютно неправильно, коли говорять про те, що не формується імунітет від коронавірусної хвороби. Такого не буває. Якщо людина одужує, то у неї обов’язково формується імунітет. Цей імунітет ми можемо відстежувати по антитілам”, — зазначила вона.

За словами Голубовської, якщо людина хворіє клінічною формою, то у неї будуть формуватись антитіла.

“Відповідно до сучасних публікацій, поки що вивчається це питання. Дуже рідко, коли неважка форма захворювання, і швидко спрацьовують інші ланки імунної відповіді, а не антитіла. То вони можуть просто з’являтися в малих кількостях, які не визначаються. Але це мова про субклінічну, легку форму захворювання, коли пацієнт взагалі не звертає увагу на хворобу. Якщо людина хворіє клінічною формою, то у неї антитіла формуються”, — додає лікар-інфекціоніст.

Нагадаємо, раніше Голубовська повідомляла, що люди з другою групою крові мають найбільший ризик перед коронавірусною хворобою COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні