Новий формат: як працюють кав'ярні у Луцьку. ВІДЕО

1
0
Новий формат: як працюють кав'ярні у Луцьку. ВІДЕО
У Луцьку кав'ярні відновлюють роботу після карантинних обмежень. Напої продають на виніс.

Про це повідомляє "Суспільне".

"2-го квітня виконком ухвалив рішення призупинити роботу кав’ярень, з першого травня дав дозвіл працювати закладам ресторанного господарства, зокрема, тимчасовим спорудам", - розповідає начальниця управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Наталія Рибай.

Сьогодні перший день на роботі бариста Аліна Данилюк.

"Поставили столика, за день провели прибирання, закупили антисептики, маски. Зараз людина підходить, беремо замовлення, робимо каву, самі додаємо цукор, даємо палички й людина ні до чого не торкається. Я сиджу цілий день в рукавичках, коли людина приходить – одягаю одноразові, кожного разу нові. Тобто спочатку беру готівку, тоді одягаю одноразові рукавички, далі знімаю їх", - каже Аліна.

Продає каву Павло Стоцький, каже, що раніше було вільне спілкування з клієнтами, нині між ними захисна плівка.

"Є дистанція, маски та щитки. Це не самий зручний спосіб, але безпека. Дуже раді всі, хоча б є чим зайнятися і заробіток який не є, бо коли сидиш півтора місяці вдома і тратишся", - говорить бариста Павло.

Ціна на каву не змінилася після карантину, - розповіла бариста Олександра Долга.

"Робимо за апаратом, виносимо людям, мають бути маски, рукавички, захисний щиток – без цього ми не можемо працювати, бо можуть оштрафувати. Кожен говорить, що дуже сумував, тому ми їх повертаємо у «до карантинний» час, усі дуже щасливі. Спочатку думали, що людей буде не багато, але все круто", - повідомляє Олександра.

Купує каву Наталія, вона каже, що нові умови роботи кав'ярень безпечні.

"Це прекрасно, що почали на вулиці продавати каву. У нас були відкриті гіпермаркети, де заразитися можна було швидше, ніж біля такої ятки з кавою. Я взагалі не розумію чому такі маленькі підприємства закривалися, добре що вони відкрилися", - ділиться Наталія.

"Із початку роботи кав’ярень у Луцьку порушень карантинних заходів не фіксували", - розповіла головна спеціалістка Держпродспоживслужби в області Любов Книш.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ставиться просте, банальне запитання: невже важко зробити каву дома? Це для тих, хто вважає, що без кави немає життя. І друге : чи варто ризикувати здоровям і (нерідко), життям ради чашки каламутної рідини?.. Мене дуже дивують деякі люди. Смачної і безпечної вам кави.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні