Нацбанк змінив порядок переказу коштів роботодавцем на виплату зарплати працівникам

0
-4
Нацбанк змінив порядок переказу коштів роботодавцем на виплату зарплати працівникам
Нацбанк змінив порядок переказу коштів роботодавцем на виплату зарплати працівникам. Тепер працівник самостійно обиратиме банк для виплати заробітної плати.

Відповідну постанову Нацбанк ухвалив 29 квітня, повідомляє Економічна правда.

Зазначається, що постанова набуде чинності з 1 січня 2021 року.

"Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати.

Вона запрацює з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси", - пояснили в НБУ.

"Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці.

Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг", - заявив заступник голови НБУ Сергій Холод.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні