Хрінницьке водосховище зарибнили молодою щукою. ФОТО

0
-32
Хрінницьке водосховище зарибнили молодою щукою. ФОТО
26 квітня вдруге цьогоріч зарибнили Хрінницьке водосховище, поблизу села Липа Горохівського району Волинської області.

Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок групи рибалок-любителів та власників дач, розташованих в селі Липа з метою відновлення популяції аборигенної іхтіофауни водойми.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

У водосховище випустили 20 тиссяч екземплірів п’ятиденних личинок щуки. (Вага одного екземпляра малька становила 0, 1 грам кожна).

Контроль за здійсненням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля.

Зарибок для вселення було вирощено в ставовому рибному господарстві у селі Перемиль Горохівського району Волинської області суб’єктом аквакультури Круковським Ю. В. Потужність даного господарства за 2019 рік становить 64 тони вирощеної риби та 4 млн 100 тис. екз вирощеного малька.

«Дякуємо усім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», - прокоментував начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Волинян закликають брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо помітили порушення правил рибальства просять невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

Нагадаємо, уперше цьогоріч зариблення Хрінницького водосховища, поблизу с. Липа Горохівського району Волинської області відбулося 17 березня. Тоді до водойми випустили 3 851 екз. риби, загальною вагою 870 кг. Було вселено 680 кг коропа, 150 кг товстолоба та 40 кг білого амура.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-32

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні