У водосховище біля волинського села випустили майже тонну риби. ФОТО

0
0
У водосховище біля волинського села випустили майже тонну риби. ФОТО
17 березня рибалки-любителі та дачники зарибнили Хрінницьке водосховище, поблизу села Липа Горохівського району Волинської області.

Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок групи рибалок-любителів та власників дач, розташованих в селі Липа. Метою вселення було проведення біологічної меліорації та відновлення популяції аборигенної іхтіофауни водойми.

Про це повідомили в пресслужбі Рибпатруля Волині.

До водосховища випустили 3 851 екз. риби, загальною вагою 870 кг. Зокрема, 680 кг (3 091 екз.) коропа, 150 кг (600 екз.) товстолоба та 40 кг (160 екз.) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 220 до 250 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення було вирощено в ставовому рибному господарстві у селі Перемиль Горохівського району Волинської області.

Організатори зариблення повідомили, що найближчим часом планують запустити у водойму ще 50 тис. екз. молоді щуки.

«Дякуємо всім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. Завдяки таким діям свідомих громадян та рибалок любителів покращиться різноманітність аборигенних видів риб, гідрохімічний та гідробіологічний режим водойми, зменшиться відсоток заростання вищими водними рослинами, буде попереджено розвиток синьо-зелених водоростей та в подальшому збільшиться відтворення аборигенних видів риб», прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні