У Луцьку рибалять на Стиру в карантин: чи можна це робити. ВІДЕО

0
-3
У Луцьку рибалять на Стиру в карантин: чи можна це робити. ВІДЕО
На заплаві Стиру в Луцьку – рибалки. Дистанція між ними – декілька десятків метрів.

Співробітники рибоохоронного патруля вилов риби на річці не забороняють. Стежать, аби не порушували правил риболовлі під час нересту, який нині триває на всіх водоймах області, розповів Суспільному Волині керівник управління Державного агентства рибного господарства Волині Тарас Куньчик.

«Сидіти вдома – втомився», - розповів лучанин Юрій. Вперше за місяць вийшов на річку, аби подихати свіжим повітрям.

«Є створена онлайн-карта місць, де заборонено рибалити, ми їх називаємо «нерестовища». Згідно правил любительського рибальства, обмежується кількість знарядь лову, тобто це одна вудка або спінінг, якими рибак може здійснювати вилов риби поза місцями нерестовищ. Ми відмічаємо збільшення кількості рибалок, які є біля водойм. При скупченні громадян є в нас співпраця з поліцією, їхня компетенція вже складати адмінпротоколи», – прокоментував начальник управління Державного агентства рибного господарства Волині Тарас Куньчик.

Старший дільничний інспектор Луцького відділу поліції Сергій Карпінський розповів, що протоколи складаються, коли людина не розуміє профілактичної роботи, агресивно себе поводить, збуджено. В таких випадках, звичайно, затримуються громадяни згідно чинного законодавства і складаються адмінматеріали».

Згідно з постановою Уряду №211, за порушення правил карантину передбачений штраф від 17 тис. до 34 тис. грн.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні