У місті на Волині заборонили продавати гарячі напої і готові страви

0
0
У місті на Волині заборонили продавати гарячі напої і готові страви
У місті на Волині заборонили готувати та реалізовувати гарячі напої, напої на розлив та готові страви.

Так, під час позачергового засідання виконавчим комітетом міської ради 13 квітня прийнято рішення за №95 «Про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території м. Володимира-Волинського на період дії карантину», які попередньо були розглянуті і підтримані комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті міста.

Зокрема, прийнятим рішенням визначено, що на період дії карантину всім суб’єктам господарювання незалежно від форм власності, які на території м. Володимира-Волинського провадять діяльність, що є дозволеною відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020р. №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” (зі змінами) необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів.

Крім того, потрібно забезпечити фасування та упакування або розміщення у закритому торгівельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов’язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Цим рішенням заборонено готувати та реалізовувати гарячі напої, напої на розлив (в т.ч. пиво) та готові страви.

Наголошується на дотриманні санітарних та протиепідемічних заходів, а також забезпеченні відстані між відвідувачами у прикасовій та касовій зонах між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та на дотриманні відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

У разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ рекомендувати залишити заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

Суб’єктам господарювання рекомендовано допускати відвідувачів в об’єкти загального користування в захисних масках чи респіраторах.

У виконавчому комітеті сподіваються на розуміння як зі сторони суб’єктів господарювання, так і зі сторони відвідувачів, а також просять подбати про власне здоров’я і безпеку рідних, бути гуманними та єдиними у нелегкий час випробувань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні