--> У волинській лікарні показали, як працює апарат штучної вентиляції легень. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинській лікарні показали, як працює апарат штучної вентиляції легень. ВІДЕО

0
-9
У волинській лікарні показали, як працює апарат штучної вентиляції легень. ВІДЕО
На Волині у лікарнях є 225 апаратів штучної вентиляції легень. Вісім з них - в обласному перинатальному центрі.

Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, передає "Суспільне Волині".

В обласному перинатальному центрі є два інфекційні бокси, де лікуватимуть пацієнтів, у яких можуть виявити коронавірус, - каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський.

Бокси повністю ізольовані: мають окремий вхід та вихід, аби персонал не контактував з колегами. Лікар говорить: опорним пунктом є Луцький пологовий, втім, своїх пацієнтів теж готові лікувати.

"У нас є індивідуальний захист: рукавички, маски, окуляри, щитки і "протичумні" костюми, які закривають усе тіло, щоб не було відкритих ділянок шкіри. Тут можемо надати повністю реанімаційну допомогу із ШВЛ і відповідним лікуванням", - зазначив Вороблевський.

У приміщенні знаходиться шафа з медикаментами, які потрібні при наданні допомоги та лікуванні. При потребі у боксі можуть розгорнути операційну.

"Приміщення обладнане дихальним апаратом до апарату можемо підєднати кисень, медичне повітря, вакуум – це все є на стінній консолі, що не потребує іншого медобладнання. Також бокс оснащений аратом міздрей, який показує артеріальний тиск, пульс, серцеві відведення, сатурацію, показує температуру і частоту дихання.

Є така інкубаційна трубка, яка вводиться в трахею, до трубки приєднаний пацієнт і вентилюється. Зараз апарат показує, що ми від'єднали пацієнта і дає збій", - розповідає медик.

Шість апаратів штучної вентиляції легень знаходяться на четвертому поверсі в реанімаційному відділенні. Медик каже: в перинатальному центрі нині є 50 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Загалом в області 225 апаратів ШВЛ. Потрібно ще сто, - зазначив начальник управління охорони здоров'я волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні