--> Коронавірус у дітей: лікарка вказала на тривожні симптоми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коронавірус у дітей: лікарка вказала на тривожні симптоми

0
6
Коронавірус у дітей: лікарка вказала на тривожні симптоми
Діти та як і дорослі можуть захворіти на коронавірус COVID-19. Однак діти зазвичай мають набагато легші симптоми коронавірусу і смертність серед молодшого покоління надзвичайно рідкісна.

Про це повідомляє The Irish Time з посиланням на доклад науковців зі Швеції, Великобританії та США.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: зафіксовано 645 хворих на COVID-19.

Зазначається, що показник захворювання коронавірусом COVID−19 у дітей досягає максимум 5% від усіх зафіксованих випадків, і діти часто мають “легші симптоми, а смерті трапляються надзвичайно рідко”.

За словами педіатра, спеціаліста з інфекційних захворювань дитячої лікарні у Дубліні Каріни Батлер, 96% хворих на COVID−19 дітей матимуть легку форму захворювання. Вона зазначає, що типові симптоми коронавірусу у дітей такі ж самі, як у дорослих: лихоманка, кашель, нежить. Рідше у дітей проявляються деякі шлунково−кишкові захворювання, такі як діарея та блювота.

Батлер запевняє, що в цілому діти з коронавірусом “справляються дуже добре” і радить лікувати симптоми у дітей подібно до того, як це робиться у випадку інших вірусних захворювань – із препаратами на основі парацетомолу як першочерговим засобом лікування.

При цьому спеціаліст відзначає певні “тривожні симптоми”, які можуть проявитися під час захворювання і які вимагають негайного звернення до лікаря. Серед таких симптомів може бути утруднення дихання у дитини, млявість, відмову дитини від води.

У зв’язку із цим медик радить за будь−яких ознак респіраторних захворювань, особливо у випадках зниження апетиту, завжди дотримуватися достатнього рівня споживання рідини, що, загалом, є традиційною рекомендацією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні