Ховали без священника: чоловіка, який помер від коронавірусу, рідні самі виносили з лікарні

7
-4
Ховали без священника: чоловіка, який помер від коронавірусу, рідні самі виносили з лікарні
У Тернопільській міській інфекційній лікарні тіло померлого чоловіка просто видали родичам для поховання, не попередивши, як правильно це зробити.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Радіо Свободу" та місцеве видання "Овід".

"Помер тато зранку. Подзвонили з лікарні моїй сестрі, сказали, щоб приїхала своїм транспортом, із домовиною і забрала тіло. З чоловіком на своєму бусі сестра поїхала по тата. Далі тіло батька винесли з лікарні у мішку і зачинили двері. Сестра із чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розсовувався, тіло випадало.

Батько важив 100 кг. Поклали тіло тата самі у домовину, не маючи ніякого захисного одягу. До того сестра телефонувала у лікарню, і їй сказали, що медперсонал не буде себе наражати на небезпеку. А далі домовину не могли в бус засунути. Тоді вже дзвонила до головного лікаря, а він порадив просити людей. Але всі втікали. Лише через 2 години вийшов лікар у захисному костюмі і допоміг домовину поставити в машину.

Тата повезли у село. Моя сестра з чоловіком, які мають трьох дітей, без жодного захисту пхали тіло, це в голові не вкладається. Люди у селі бояться, відмовились викопати могилу. Мер Монастириська знайшов людину, яка викопала могилу. Опускали тіло мер, його заступник, голова сільської ради і мій шваґро. Сестра світила телефоном, а вони закопували яму, бо вже був вечір", – зазначила донька померлого Анна Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви забули у якій країні ви живете.А як вчинили би ви на місці тих людей?
Відповісти
в любому випадку потрібно залишатися людиною . і вчиняти так , як би хотів щоб з тобою вчиняли . це просто лишній раз доказуе яка наша нація гнила . а потім дивуетесь чому ми так живемо
Відповісти
Влада!!!!Кошмар!!! Люди бережыть себе а то влада на нас начхала!! Скрызь безпорядок!!
Відповісти
В-першу чергу, висловлюю співчуття родині померлого. В-другу, хотів би зауважити, що не можна у всіх негараздах звинувачувати медиків. Вони також люди, до того ж, належним чином не забезпечені захисними засобами. Питання, скоріше за все, до влади, як місцевої, так і центральної. Крім МОЗу в нас є МНС, не пожежники, як звикли казати, а працівники працівники міністерства НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ. Чому на базі цієї структури не створені мобільні групи для подібних випадків? Вони б мали забезпечити транспортування, дезінфекцію, обмеження контактів з інфікованими померлими інших осіб. Звичайно, забезпечивши їх автотранспортом та засобами захисту. Погодьтеся з тим, що не повинні автомобілі "швидкої допомоги" транспортувати померлих і медиків потрібно розвантажити від невластивих функцій. Як альтернативний варіант це створення на час карантину (надзвичайної ситуації) створити спецбригади для виконання таких завдань. Це серйозна проблема і потребує відповідного реагування та продуманої підготовки, оскільки має морально-етичні (релігійні) проблеми так і проблеми епідеміологічного характеру.
Відповісти
Співчуття.коментар дуже правильний.
Відповісти
Співчуття рідним.коментар на 100/:
Відповісти
Це просто жах, а чому в ЗМІ не пишуть в якій це області відбувається, невже пята влада боїться влади. Потрібно написати цілу статтю як неготова наша країна до таких моментів і тоді такі питання вирішаться. В нашій країні по іншому неможна треба у всі сурми сурмити. НАЖАЛЬ!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні