Тернопіль відмовився посилювати карантин слідом за Луцьком

1
-2
Тернопіль відмовився посилювати карантин слідом за Луцьком
Тернопільська міська рада відмовилася посилювати обмежувальні заходи у зв'язку з потраплянням в "червону" карантинну зону.

Про це сказано в заяві, опублікованій на сайті міськради. Стверджується, що "підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені".

"З понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичайному режимі. При цьому закликаємо жителів дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема, маскового режиму, проводити температурні скринінги працівників і відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень тощо", – заявили в міськраді.

Міськрада наполягає, що показники рівня захворюваності COVID-19 в Тернополі за останні дні нібито пішли на спад і тримаються на низькому рівні.

"Середня кількість тестувань методом ПЛР становить 78,1 (показник повинен бути не менше 24); коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (показник - 11); показник динаміки зростання випадків інфікування – 12,5 (показник - 10)", – написано в заяві.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рішення щодо продовження адаптивного карантину з поділом на спеціальні зони не мають ніякого політичного підтексту.

"Ми чесно говоримо, яка ситуація в тому чи іншому регіоні. Ми показуємо цифри, в зв'язку з чим потрібно вводити зелений або жовтий, або червоний рівні. У Міністерстві охорони здоров'я немає жодного натяку на політику. Єдиний пріоритет – здоров'я і безпека українців", – цитує Степанова сайт Кабміну.

Нагадаємо, 31 липня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розподілила регіони України на чотири зони, в залежності від епідемічної ситуації. Тепер територія країни поділена на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зону.

Напередодні Луцька міська рада також заявив, що не прийматиме ніяких рішень щодо зупинення транспорту або закриття закладів у зв'язку з потраплянням в "червону" карантинну зону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто в державі керує кабмін чи міськради.тим більше луцька самозвана.бали на вибори поставили проти здоров'я іжиття людей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні