Як у Луцьку дезінфікують під'їзди багатоповерхівок. ВІДЕО

0
7
Як у Луцьку дезінфікують під'їзди багатоповерхівок. ВІДЕО
24 березня працівники житлово-комунального підприємства №3 розпочали дезинфекцію під’їздів у Луцьку.

Про це провідомляє "Суспіль.UA".

За два дні вони планують продезинфікувати 125-ть будинків, це майже 4 сотні під’їздів, розповів кореспондентам Суспільного директор комунального підприємства Руслан Юлдашев.

Нагадаємо,кожне житлово-комунальне підприємство забезпечено 500 літрами розчину на основі гіпохлориту натрію для проведення дезінфікуючих заходів у під'їздах багатоквартирних будинків.

Поблизу житлово-комунального підприємства №3 Луцька збираються працівники. За кілька хвилин вони вирушають дезинфікувати під’їзди у місті. Керівник підприємства Руслан Юлдашев розповів: кілька днів тому їх прибиральниці дезинфікували сходові клітки — перила, кнопки ліфтів, вхідні двері.

Поручні нам протирати, щитові, двері. Все решта мають робити у під’їздах спеціальні люди у костюмах пшикати", - каже прибиральниця сходових кліток Валентина Вітюк.

Сьогодні ми вже йдемо із пульверизаторами з розчином, який отримали від міської ради. Ви бачите позаду мене стоїть ємкість на одну тону. Тобто всі будинки, які є на управлінні ЖКП №3 із сьогоднішнього дня проводитиметься дезинфекція сходових маршів. Зі слів спеціалістів цей розчин дає свій ефект до трьох діб. Щодо тих будинків, які не оплачують за дану послугу, то ми дамо деззасоби для мешканців. Це такі дво-одно поверхові будиночки, де мешканці роблять самі прибирання тих сходових маршів", - повідомляє директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев.


Прийшов за спецрозчином лучанин Михайло Романовський. Каже, що стежитиме за дезинфекцією свого під’їзду сам.

Перед від’їздом на об’єкти працівників ЖКП №3 інструктують фахівці.


"Що Вам необхідно зробити, це оприскати поручні, двері вхідні, ручки, домофони, де є точки дотику. Далі можна вологе прибирання зробити. Відповідно приміщення має бути перед тим вимите, чисте, а після того проводити дезинфекцію. Тоді ефект він більш дієвий. Потрібно ходити за вітром, щоб потрапляло на одяг. Але, захисні костюми є, то можна проводити дезинфекцію ", - говорить директор Волинського медично-виробничого підприємства

Це — будинок на вулиці Стрілецька, 27. Працівник житлово-комунального підприємства, за спиною якого 16-ти кілограмовий пульверизатор, починає кропити під’їзд.

"Одягнені у спецовці. Плащ на мені, окуляри, захисна маска. Дезинфікуємо, щоб ця хвороба — коронавірус, не прогресувала. Будемо старатися, щоб всі під’їзди продезинфікувати. Нам теж говорили, що дадуть премію. Надіємося, що дадуть премію. А скільки? Скільки дадуть — не знаємо", - розказує Олександр Величко.


Керівник житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев розповів: дезинфекцію проводять спеціальним розчином, він не шкідливий для людей. Тому за 5-10 хвилин мешканці можуть ходити сходами у під’їздах. Ці роботи триватимуть під час карантину двічі на тиждень, - каже комунальник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні