Як у луцькій гімназії навчаються онлайн під час карантину. ВІДЕО

0
0
Як у луцькій гімназії навчаються онлайн під час карантину. ВІДЕО
Впродовж карантину учні Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука навчаються дистанційно через інтернет.

Заступниця директора Оксана Мартинюк розповіла, впродовж 5 років працюють над створенням хмарного середовища і запровадженням форми навчання за допомогою інтернет-сервісів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

У Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука у класах проводять уроки: парти порожні, вчителі за робочим місцями чи біля дошки, учні - вдома за моніторами гаджетів.

Заступниця директора гімназії Оксана Мартинюк проводить урок «Економіка» для учнів 5-х класів.

«Учні під’єднуються через аудіо, відео спілкуються з вчителем, переслуховують лекцію, переглядають відео-уроки, презентації. Це дає можливість повноцінно організувати навчання. Ми не просто задаємо домашнє завдання, а й пояснюємо матеріал, надаємо консультації, проводимо оцінювання» – розповіла педагог.

Поряд у класі урок української мови для учнів 8-го класу. Вчителька математики Ірина Сапожнік говорить, що уроки відбуваються персональні та колективні:

«Хто підключився пізніше – то ви отримали не таку оцінку, як хотіли, тому наступного разу, як буде тест – включайтеся зразу. Оцінки виставляю в журнал, тому старайтеся, щоб ці оцінки відповідали вашим знанням».

Школярка Богдана Гринчук працює онлайн через телефон. Показала, як заходить в електронний клас, де за розділами є шкільні предмети.

«Ірина Віталіївна каже доброго дня, сьогодні така то тема, стоїть біля дошки розповідає, робимо завдання. А сьогодні ще була самостійна, ми її паралельно розв’язували і вона он-лайн дивилася хто що зробив і які помилки», – розповіла школярка.

З дому вчиться також дев’ятикласниця Софія Кашуб’як.

«Перша пара о 9 годині, друга о 10 і третя об 11. Це зручно, безпечно та можемо отримувати нові знання, як і у школі. Зараз проходить урок алгебри, на ньому учитель пояснює що робити і ми можемо задавати запитання. Також закидають завдання у клас-рум, за них ми отримуємо оцінку»,– поділилась дівчина.

Мама школярки Ірина Кашуб’як говорить: дистанційне навчання впроваджують у позашкіллі: "Заняття меншої доньки, вона відвідує зразковий колектив народного танцю «Волиняночка», то наша керівник запропонувала щоб вони щодня займалися, бо не може в танцюриста бути перерв, і ми знімаємо відео та надсилаємо керівнику, вона за це дуже вдячна".

Усі заклади освіти зобов'язали перейти на дистанційну форму навчання, розповіла начальниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«Це залежить від педагога та колективу, як вони будуть це здійснювати і від технічних можливостей. Є багато можливостей навчатися онлайн: від відео уроків, до телефонного режиму», – мовила головна освітянка області.

За її словами, на Волині є 611 шкіл. І до 3 квітня усі навчальні заклади зачинені.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні