Головний військовий капелан Волині розказав, чи боїться захворіти на коронавірус

0
-2
Головний військовий капелан Волині розказав, чи боїться захворіти на коронавірус
Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак висловив свою думку про паніку, яка сіється у суспільстві.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Наскільки підступний ворог людства у боротьбі з Христом і вірою! Сьогодні нам не кажуть, що Бога нема, просто нам кажуть, що Він не такий всемогутній і не такий турботливий, щоб захистити нас від коронавірусу! Ні, Він воскресив чотирьох денного Лазаря, зцілив прокаженого, звершив ще велику кількість чудес, але це на сторінках Євангелія, а реальне життя більш прозаїчне. І вже Хрест не знамено перемоги, а знаряддя розповсюдження коронавірусу, а в Чаші для причасників разом з Тілом Христовим ще можуть бути і віруси. Дивне сусідство, чи не так?! Ну що ж замість хреста і ікон цілуємо повітря, перед тим його теж потрібно продезінфікувати, свячена вода не замінить антисептик, не така вона вже і свята.

Животворчий Хрест, котрий будемо виносити на середину храмів (а може не будемо?), а для чого, він же не знаряддя перемоги хвороб і пошестей, як ми проповідували нашим парафіянам!

Легко проповідувати про величні подвиги мучеників, важко бути з Христом в час коронавірусу. "Благо" хоч маємо антисептики, маски для захисту від вірусу,це сьогодні важливіше за кадильний дим, свячену воду і Святе Причастя!

Чи не боюсь я захворіти на коронавірус і померти? Боюсь! А ще більше боюся бути "живим мерцем" без Христа у серці! Простіть, завжди думав, що я "прогресивний" священик, виявляється ні! Можливо мої міркування хибні, але точно щирі і йдуть із грішної, але християнської душі!" - пише протоієрей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні