Польща запроваджує санітарний контроль на кордоні з Україною

0
-5
Польща запроваджує санітарний контроль на кордоні з Україною
Починаючи з 10-го березня Польща ввела санітарний контроль на кордонних переходах з Україною, перевіряють усіх, хто їде до Польщі.

Про це інформує "Буг" з посиланням на "Польське радіо".

Заступник коменданта Надбужанського відділу Прикордонної служби полковник Томаш Зибінський повідомив, що встановлено процедури заходів у разі підозри на коронавірусну інфекцію.

«Залежно від того, чи це іноземець, ми маємо можливість не дозволити його в’їзд з огляду на епідеміологічну загрозу. Або, якщо це громадянин Європейського Союзу, громадянин Польщі – ми маємо обов’язок впустити таку особу. Звісно, відбуватимуться консультації з воєводським санітарним інспектором і залежно від обставин та симптомів будуть вжиті заходи», - повідомляє полковник.

Медичні служби вимірюють температуру, а співробітники прикордонної служби збирають персональні дані осіб, які перетинають кордон, та анкету з даними про те, де вони перебуватимуть найближчим часом. Ця інформація передається у воєводські управління.

Представник Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Павел Шефернакер повідомив, що на кордоні з країнами, які не належать до Шенгенської зони, такі процедури, як вимірювання температури, застосовуватимуться до всіх пасажирів.

За його словами, на кордоні з Білоруссю, Україною та Росією обов’язковими будуть картки розташування та вимірювання температури, а процедури повинні охоплювати «всіх, хто перетинає кордон, включаючи легкові автомобілі».

«Сьогодні (10 березня – ред.) такі дії також розпочинаються на поромах, які дістаються до польських портів – Ґдиня, Ґданськ, Свіноустя», – вказав політик.

Раніше санітарний контроль ввели на кордонах Польщі з Німеччиною та Чехією, у місцях, де кордон перетинає найбільше автобусів. 11-го березня режим санітарного контролю вводиться також (від 16.00 години) на кордоні з Словаччиною. Перевірятимуться автобуси, що перевозять більше, ніж вісім осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні