Через пів кілограма бурштину волинянин піде під суд

0
4
Через пів кілограма бурштину волинянин піде під суд
Любешівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне зберігання бурштину 37-річним мешканцем одного із сіл Любешівського району.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Під час санкціонованого судом обшуку правоохоронці виявили й вилучили в оселі чоловіка понад 0,5 кг бурштину, законність походження якого він не підтвердив жодними документами.

Волинянина обвинувачують у вчиненні цього злочину й невдовзі він постане перед судом, адже згідно з санкцією ст. 240–1 КК України, за незаконне видобування бурштину, а так само за збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, передбачене покарання до трьох років позбавлення волі.

Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або у значних розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Якщо такі дії вчинить службова особа шляхом використання свого службового становища, їй загрожуватиме покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні