Волинські енергетики облаштували гнізда-дуплянки для соколів. ФОТО

0
4
Волинські енергетики облаштували гнізда-дуплянки для соколів. ФОТО
На території управління ПрАТ «Волиньобленерго» розмістили гнізда-дуплянки для боривітрів (хижі птахи роду соколів).

Про це повідомляє пресслужба акціонерного товариства.

«У природних умовах у соколів-боривітрів часто виникають труднощі з житлом. Як усі соколи, власних гнізд вони не будують. Проте в міських умовах у нішах, щілинах, вентиляційних ходах будинків ці птахи дещо гніздоподібне облаштовують», – йдеться у повідомленні.

Оселилися боривітри і в вентиляційному ході однієї з будівель управління «Волиньобленерго». Проте під час утеплення і ремонту фасаду споруди неможливо було залишити цю щілину. Тож житлову проблему пернатих сусідів вирішили таким способом – розмістили для них гнізда-дуплянки. Адже, як порадили орнітологи, найкраще житло для боривітрів – це дупла дубів, тополь та лип.

Хоч висота розташування гніздових ніш для соколів-боривітрів особливої ролі не відіграє, проте енергетики облаштували дуплянки на висоті 22 метри, максимально відтворивши їхні попередні умови проживання. Дно дуплянок засипали сухим дрібним гравієм, що полюбляють боривітри.

«У нашій місцевості боривітри не зимують, хоча вони й не бояться холоду. Прилітають соколи-боривітри навесні. Сподіваємося, нові комфорні пентхауси стануть для пернатих сусідів зручною домівкою», – пишуть енергетики.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні