--> У двох водоймах Волині встановили штучні нерестові гнізда. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У двох водоймах Волині встановили штучні нерестові гнізда. ФОТО

1
8
У двох водоймах Волині встановили штучні нерестові гнізда. ФОТО
На водоймах Волині триває робота з відновлення рибогосподарського потенціалу внутрішніх водойм. Від початку нерестової заборони на оз. Пулемецьке Шацького району та на заплаві р. Стир в урочищі «Чебені» Рожищенського району встановлено штучні нерестові гнізда, які призначені для покращення нересту аборигенних видів риб.

Про це повідомляє Волинський рибоохоонний патруль.

Так, 11 травня під час перевірки нерестовищ, встановлених на заплаві р. Стир, в урочищі «Чебені», на гніздах вже є ікра ляща, плітки та плоскирки. На кожному такому гнізді знаходиться до 50 тис. ікринок. У червні на цих же нерестовищах зможе віднереститись карась та лин. Іхтіологи Волинського рибоохоронного патруля продовжують стежити за розвитком ікри та виходом личинок на інших нерестовищах.

Отримані результати свідчать про доцільність використання нерестових гнізд за умови правильної технології виготовлення. Роботи з обслуговування та спостереження за штучними нерестовищами триватимуть до кінця червня.

«Субстрат для штучних нерестових гнізд виготовляють з природних матеріалів (хвойні гілки, суха трава, очерет, коріння дерев та кущів). За умови дефіциту природних нерестовищ, низька вартість, достатня міцність і екологічно безпечний для водойми матеріал – головна перевага штучних нерестовищ», - повідомили у Відділі іхтіології та регулювання рибальства Управління Держрибагентства у Волинській області.

Довідково:

Штучні нерестові гнізда – унікальний і недорогий спосіб поліпшити екологічні умови водойм для відтворення риб. Експлуатація конструкцій нерестових гнізд ґрунтується на використанні біологічних особливостей нересту риб, реалізовується в кілька етапів з урахуванням кліматичних, гідрологічних і температурних факторів водойм. Конструкції гнізд захищають ікру від загибелі, характеризуються високою ефективністю освоєння субстрату та підвищеним виходом життєздатної молоді риб.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похвально.Молодці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні