У волинське село привезли мощі святої мучениці Варвари

0
2
У волинське село привезли мощі святої мучениці Варвари
У село на Горохівщині привезли мощі святої мучениці Варвари.

Про це пише газета "Волинь".

Релігійна громада Свято-Георгіївської церкви села Кутрів Горохівського району сьогодні відзначає річницю приєднання до Православної церкви України. З цієї нагоди у храмі відбувається святкове богослужіння.

Віряни, які прийшли на спільну молитву, мають змогу поклонитися мощам святої Варвари, частинку яких привезли у Кутрів з Рівненщини.

Як повідомив староста громади Андрій Криштоф, мощі перебуватимуть у храмі тиждень.


ДОВІДКОВО: Варва́ра, — римська християнська діва, свята, великомучениця. За переказами народилася на сході Римської імперії. Була дочкою заможного язичника Діоскора; він тримав її під замком у високій башті, щоб сховати дончину красу. Таємно прийняла християнство. Засвідчила свою віру перед батьком, який відступився від доньки і передав владі на розправу. За наказом претора Мартініана піддана тортурам. Через відмову зректися Христа засуджена на смерть. Страчена власним батьком, який відтяв її голову мечем.

Невідома у ранньо-християнській традиції, через що історичність існування Варвари ставиться під сумнів. Згадується в документах починаючи з VII століття. Вшановується як свята-великомучениця у католицьких і православних церквах з IX століття<3>. За українськими переказами мощі зберігаються у Володимирському соборі Києва.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні