У Тибеті знайшли 28 раніше не відомих вірусів у брилі льоду

0
-3
У Тибеті знайшли 28 раніше не відомих вірусів у брилі льоду
У брилі льоду, якій налічується 15 тисяч років, знайшли 28 раніше невідомих вірусів.

Про це повідомляється у дослідженні міжнародної групи вчених на чолі з Жи-Пінь Жонгом з Департаменту США по мікробіології і імунології, передає УНН із посиланням на Science Alert.

"У 2015 році група вчених зі Сполучених Штатів і Китаю вирушила до Тибету, щоб зібрати зразки з найстарішого льодовика Землі. Вони опублікували статтю, в якій детально описується, як були виявлені 28 нових вірусних груп в льодовику, вік якого 15 тисяч років, і попередили, що зміни клімату можуть вивільнити стародавні віруси вже в сучасному світі", - пишуть у виданні.

Так, всього у брилі містилися 33 групи вірусів, 28 з яких раніше були невідомі людству. І тепер фахівці побоюються, що глобальне потепління може або знищити, або звільнити стародавні віруси.

"Танення льоду може призвести до втрати мікробних і вірусних архівів, які можуть дати нам інформацію про минулі кліматичні режими Землі. Однак в гіршому випадку танення льоду може призвести до виділення патогенних мікроорганізмів в навколишнє середовище", - йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, 31 грудня влада Китаю інформували Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань, розташованому в центральній частині країни.

7 січня китайські фахівці встановили збудника хвороби - це коронавірус 2019-nCoV. Лабораторному тестуванню піддалися всі випадки захворювання з підозрою на нову пневмонію. В результаті були виключені зі списку можливих патогенів збудники таких респіраторних захворювань, як грип, пташиний грип, тяжкий гострий респіраторний синдром (ВГРС, або SARS, відомий також як атипова пневмонія) і близькосхідний респіраторний синдром (MERS).
Теги: вірус
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні