Завжди усміхнений і щирий: яким запам'ятали загиблого бійця з Волині Миколу Сорочука. ВІДЕО

0
-2
Завжди усміхнений і щирий: яким запам'ятали загиблого бійця з Волині Миколу Сорочука. ВІДЕО
Загиблий на Донбасі волинянин Микола Сорочук після трьох років контракту рік був вдома. Знайшов роботу й збирався познайомити родину зі своєю дівчиною. В грудні він знову пішов до війська.

Про це розповіла сестра Миколи Тетяна Сорочук, йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

"Він завжди був такий усміхнений, веселий", – зі сльозами на очах згадує Тетяна.

Після школи Микола Сорочук допомагав армії як волонтер, потім – пішов служити. Як і першого разу, каже сестра, хлопець сам прийняв рішення йти на контракт.

"Він навіть не розказував, що в нього є дівчина там. Вона розповіла, що навесні він мав йти у відрядження і вони планували приїхати разом сюди, познайомитись", – каже сестра Миколи.

У хаті в селі Лище Луцького району хлопець мешкав разом з мамою і сестрою. Сюди його сім'я переїхала 20 років тому з Маневицького району.

Сусідки Надія Чубай та Галина Ожелевська не стримують сліз, коли згадують про нього. Кажуть, хлопець виріс на їхніх очах.

"Золота дитина. Немає, що сказати поганого про нього. Дуже хороший хлопець", – говорить пані Надія.

У четвер, 23 січня, у школі, де навчався Микола, провели жалобну лінійку. У фойє – фотографія хлопця, поруч горить свічка пам'яті.

Педагоги, які навчали Миколу, поділилися спогадами про нього.

"Хороший дуже хлопчик. Був відповідальний такий. Знаєте, у ньому проглядався завжди такий чоловічий стержень. Розказували вчителі молодших класів, як мама його продала корову, а він взяв гроші ті, приніс у клас і роздав дітям. Зробив їм такий подарунок. Це говорить про те, який він був чистий, відкритий і щирий", – згадує вчителька історії Валентина Крикавська.

Однокласниця військового Христина Гарбарук сиділа з ним за партою. Каже, після школи вони товаришували і час від часу зустрічалися.

"Стільки всього він пережив... Він розповідав як це все там було. Страшно було навіть слухати", – каже дівчина.

Як розповів староста села Віталій Шкорупський, ховатимуть бійця за гроші громади.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні