Музей на Волині отримав в подарунок унікальну рідкісну печатку. ФОТО

0
-1
Музей на Волині отримав в подарунок унікальну рідкісну печатку. ФОТО
Любомльський краєзнавчий музей на початку 2020 року поповнив фондову колекцію.

В рамках акції "Стань другом музею" один із меценатів (прізвище та ім'я за його ж бажанням не називаємо) придбав для музею печатку, - про це повідомив директор музейної установи Юрій Фініковський.

"Доктор історичних наук, відомий фахівець у галузі сфрагістики Андрій Гречило датує її другою половиною XVIII- поч. ХІХ ст. На печатці зображено герб Задора (Płomień, Płomienie) — родовий герб польських, українських, литовських та білоруських шляхтичів. Всього гербом користувались 163 роди. Знайдена печатка на Любомльщині", - пише директор музею.

Зауважимо, що акція продовжується. Її метою є не тільки поповнення музейних фондів та збереження окремих пам'яток нашої минувшини, але й запобігання вивезення подібних артефактів за кордон.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні