У транспорті Луцька штрафуватимуть пасажирів без е-квитків. ВІДЕО

1
1
У транспорті Луцька штрафуватимуть пасажирів без е-квитків. ВІДЕО
У громадському транспорті Луцька пасажирів, які оплачують проїзд готівкою, штрафуватимуть.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Попри рішення виконкому Луцької міської ради про єдиний квиток у громадському транспорті міста – електронний, лучани надалі розраховуються готівкою, водії маршруток та кондуктори в тролейбусах від готівки не відмовляються.

Втім, більшість лучан все ж оплачує проїзд квитком.

"Розраховуюсь карткою, бо я законослухняна і таке давно треба було зробити. Дійсно, є тимчасові незручності, але все налагодиться", каже лучанка Євгенія Кінах.

Кондуктор у тролейбусі Неля Машевська розповідає, що наказу не приймати готівку наразі не було.

"Дали талони й сказали іти працювати. Не сказали, до коли можна буде давати готівку. Ми працюємо до 17 січня, а як буде далі – не знаю", – каже жінка.

Водій маршрутки Володимир Зданюк зізнається, що оплату готівкою також приймає.

"Ви берете оплату готівкою? – так, Мене ніхто не попереджав. Мені і так добре, аби гроші платили".

Начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов каже, що оплата проїзду "живими" грішми вважається неоплаченим проїздом. З його слів, контроль працює при Луцькому підприємстві електротранспорту. На маршрутних рейсах перевізників контролю ще немає, говорить він.

"До водіїв буде попередження, потім жорсткіші міри впливу. До пасажирів не можемо вжити ніяких заходів. Якщо під час перевірки, у пасажира не буде електронного квитка, то він повинен буде заплатити штраф 120 гривень в автобусі, або 80 у тролейбусі", – зазначає Степанов.

Один із перевізників, маршрутні таксі, якого обладнані валідаторами, Микола Тимощук розповів, що водіїв попередив про винятково безготівкову оплату, але пасажирів, які дають гроші, не висаджуватимуть. Для перевірки, каже він, міська рада має організувати єдину для всіх видів транспорту систему контролю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну коли вже почнуть шрафувати??? СКІЛЬКИ МОЖНО РОЗРАХОВУВАТИСЬ ГОТІВКОЮ??? Сьогодні 20 грудня. Зранку на роботу їду тролейбусом - валідуються 9 з 10 пасажирів, а ввечері в маршрутці - тільки 5 з 10-ти. РЕАЛЬНО! Задрало вже це гепання по плечу зі словами "Передайте"! Коли це все готівкове панібраство закінчиться???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні