Коли в храм на Волині привезуть мироточиву ікону

1
-15
Коли в храм на Волині привезуть мироточиву ікону
У Свято-Покровському храмі смт. Іваничі перебуватиме образ Пресвятої Богородиці, який замироточив під час паломництва волинян у Єрусалимі.

Про це повідомили на сторінці "Іваничівщина православна" в фейсбуці.

16 грудня 2019 року, у Свято-Покровському храмі смт. Іваничі перебуватиме образ Пресвятої Богородиці, який замироточив під час паломництва волинян у Єрусалимі.

Зустріч ікони в храмі об 12.00. О 18.00 буде відслужений акафіст до Пресвятої Богородиці.

"Краплинки мира з’явилися на образі Пресвятої Богородиці, придбаному священником у Вифлеємі. Чимала група прочан, традиційно відвідувала святі місця. У поселенні, де Ісус був на весіллі, дві пари із групи виявили бажання повінчатися. Тут один із душпастирів Павло Михальчук вирішив придбати Вифлеємську ікону Божої Матері для своєї сім’ї. Пізніше, ідучи «дорогою Ісуса Христа», ніс образ на грудях.

У храмі Гробниці Божої Матері, де на чільному місці встановлено Єрусалимську ікону Діви Марії, богомольці почали правити акафіст. Отець Павло перший приклонився до святині та поставив Вифлеємську реліквію біля Єрусалимської. Після цього продовжив читати акафіст.
У цей час образ став змінюватися: то темнів, то світлішав, і врешті-решт паломники побачили рідину на іконі у вигляді сльози, яка скотилася донизу.

Тепер образ зберігається у храмі Великомучениці Параскеви-П’ятниці, що в Закарпатській єпархії, де служить о. Павло", – йдеться в дописі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любителі єврейського фольклору вітаю вас
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні