Волинський фермер 5 років передає бійцям на Схід городину. ВІДЕО

0
-6
Волинський фермер 5 років передає бійцям на Схід городину. ВІДЕО
Квашену капусту, домашні соління і городину п’ять років на схід України військовим відправляє волинський фермер Олег Галасун.

Велика потреба у харчах була на початку війни, у 2014-му, розповів Суспільному чоловік. Зараз квашену солдатам передає до свят, - розповідає чоловік, син якого також воював.

"Ми збирали з фермерами, ми збирали допомогу, яку могли, це було літом 14-го року, і ми самі не знали що треба, і дзвонили хлопцям. Усе-таки на сьогоднішній день армія забезпечена не можна порівнювати з тим, як це було в 14-му році, вони були голі й босі, мій син коли пішов в армію, то він ще місяць був без нормального одягу, на сьогоднішній день це вже інші питання. Сам служив в армії і знаю що таке казенна їжа і що таке коли хочеться такого як вдома", - каже фермер Олег Галасун.

Олег Галасун розповідає: за сезон квасить до 10 тонн капусти, кілька тонн помідорів та огірків. Овочі вирощують разом з дружиною.

"У такий сезон як зараз ми продаємо в основному квашену продукцію ну і дайкон, цибуля, - це такий зимовий асортимент і це нормально, тому що люди так само мають харчові переваги, наприклад помідора зараз так як літом не продасиш. Літом хочуть помідора, а взимку – квашеної капусти", - каже Олег Галасун.

Олег Галасун розповідає: за день, якщо займатися лише шинкуванням, вручну натирає до п’ятиста кілограмів капусти.

Говорить: додавати багато цукру в капусту не радить, це пришвидшує процес бродіння.

Для гостроти - суміш столового буряка з хроном. Це, каже господар, додає квашенині яскравого кольору і пікантного смаку.

Урізноманітнити страву можна яблуками, журавлиною, червоним перцем і лавровим листом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні