У селі біля Ковеля будують нову амбулаторію

0
5
У селі біля Ковеля будують нову амбулаторію
Дубівська громада стала учасником державної програми з розбудови сільської медицини.

У рамках даної програми в селі Дубове швидкими темпами розпочато будівництво нової амбулаторії. Про це написав Дубівський сільський голова Роман Троцюк.

Установа буде знаходитись поруч з адміністративним приміщенням сільської ради.

"У результаті наші жителі отримають оснащену, згідно вимог, нову амбулаторію та автомобіль для сімейного лікаря. Цю можливість ми отримали завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчих органів Дубівської сільської ради та обласної адміністрації", - йдеться у повідомленні.

Для реалізації проекту була пророблена важлива підготовча робота: виділена земельна ділянка, змінено цільове призначення цієї ділянки, виготовлена проектно-кошторисна документація та виділені кошти з місцевого бюджету.

Програма не покриває всіх видатків. Для реалізації проекту необхідно спів фінансування в розмірі 10 відсотків від вартості з місцевого бюджету.

На даний час виготовляється проектно-кошторисна документація з реконструкції амбулаторії села Облапи.

Попередня вартість виконання робіт буде близько 2 000 000 гривень. І в цьому випадку 200 000 гривень буде до фінансовано Дубівською сільською радою, а іншу частину покриє програма з розбудови сільської медицини.

"У Дубівській громаді є ще дуже гарна амбулаторія в селі Буцинь", - зазначив голова ОТГ.

Але на даний час сімейний лікар не має службового автомобіля.

"У цілому по завершенні проектів ми отримаємо мережу амбулаторій, які будуть дбати про здоров’я наших жителів та жителів навколишніх громад", - йдеться у повідомленні.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні