--> На Волині недобросовісний орендар повернув землю громаді | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині недобросовісний орендар повернув землю громаді

0
-1
На Волині недобросовісний орендар повернув землю громаді
Громаді на Ковельщині повернули приміщення, надане підприємцю в оренду із порушеннями законодавства.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Ковельська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області і позовом в інтересах держави в особі Люблинецької селищної ради до місцевого підприємця, аби визнати недійсним договір оренди майна й зобов’язати суб’єкт господарювання повернути орендоване ним нежитлове приміщення територіальній громаді.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення для надання послуг із мобільного харчування в селищі Люблинець було надано в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

При укладенні договору оренди, усупереч вимогам Закону України "Про оренду державного та комунального майна", Методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не проведено оцінку майна,яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховано розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

Під час розгляду справи судом підприємець добровільно виконав вимоги прокуратури, відтак договір оренди розірвано, комунальне майно повернуто у користування територіальної громади селища й суд закрив провадження у справі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні