--> Прокуратура судиться з Волинською ОДА за землі Камінь-Каширщини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокуратура судиться з Волинською ОДА за землі Камінь-Каширщини

1
6
Прокуратура судиться з Волинською ОДА за землі Камінь-Каширщини
Прокуратура Волині попередила незаконну зміну цільового призначення земель лісового фонду вартістю 41 млн грн й вилучення їх із користування державних лісогосподарських підприємств.

Про це Волинь24 повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Господарський суд Києва задоволив позов прокуратури Волинської області до Волинської обласної державної адміністрації. Зокрема, своїм рішенням скасував розпорядження голови ВОДА Юрія Погуляйка щодо вилучення понад 44 га земель лісогосподарського призначення на території Камінь-Каширського району із користування державних лісогоспів та зміну їхнього цільового призначення на землі промисловості. Тепер же Північний апеляційний господарський суд залишив у силі це рішення.

Ще у 2019 році Волинська ОДА надала дозвіл державному підприємству «Волиньторф» на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на Камінь-Каширщині, зі зміною їхнього цільового призначення і подальшої передачі в оренду для видобування торфу.

У прокуратурі зазначають, що обласні державні адміністрації не наділені такими повноваженнями. Вилучати землі має право виключно Кабінет Міністрів України. Зміна ж цільового призначення здійснюється за погодженням із Верховною Радою України.

Свою позицію прокуратура відстояла в судах першої та апеляційної інстанцій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Погуляйка здається у щось вляпався.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні