--> Юний волинянин виграв путівку до Великої Британії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Юний волинянин виграв путівку до Великої Британії

0
-2
Юний волинянин виграв путівку до Великої Британії
Максимко Ткачук з Турійська має дивовижний талант – піснями у його виконанні захоплюється вся Україна!

Хлопчик – неодноразовий переможець найповажніших співочих конкурсів. І невдовзі може здійснитися його велика мрія – виступ на сцені у Лондоні, - пише Вісник+К.

Змалку вихованням Максимка займається бабуся Лариса. Адже батьки дитини розлучилися й створили нові сімї, лишивши на неї грудне дитя. Бабуся відчула його потяг до музики з пелюшок. Співала колискову – він слухав, звучала якась пісня по телевізору – і собі щось мугикав. Коли підріс, почав підспівувати мелодії, які лунали з екрану. А коли пішов до школи – став брати уроки вокалу у вчителів. І хоч як не було важко бабусі самій все тягнути, старалася, щоб онук продовжував навчання, навіть коли до педагога по кілька разів на тиждень їздив в інше місто.

Що важко доводиться цій родині, не сказати нічого. Бо вони усі труднощі долають лиш удвох. Донедавна не мали власного куточка, тулилися по найманих хатах. А сьогодні хоч старенький, та придбали свій будиночок. Потрошки доводять його до ладу, сплачують кредити… І коли бабусі стає важко на душі (а нещодавно вона ще й втратила роботу), її піднімає над усіма труднощами онукова пісня.

Нещодавно хлопчик повернувся з міжнародного конкурсу «Поверни мені музику», що проходив в Одесі. Він зібрав на одній сцені 65 учасників. Максим виконував перед журі дві пісні: «Плакала калина» та «Джамайка». Із завмиранням серця він разом з бабусею Ларисою слухав імена переможців. Ось уже назвали лауреата третьої премії, другої, першої… Бабуся обійняла онука, бо відчувала, як тріпоче його серце. І коли назвали його ім’я як володаря гран-прі, щастю не було меж!

– Цей конкурс відкрив Максимкові ще одну можливість – поїхати у Великобританію, – розповідає пані Лариса. – Адже йому вручили сертифікат на участь у міжнародному конкурсі в Лондоні, що проходитиме у столиці Англії у лютому. Вже готуємо усі необхідні документи.

Жінка не зізнається, що знову доведеться влазити у борги. Але зруйнувати дитячу мрію безгрошів’ю не дозволить. Зате ще і ще вона дякує ангелам-охоронцям Максимка – його педагогам: викладачу студії естрадного співу «Надія» Ірині Новожиловій з Ковеля та Ігорю Ящуку, вчителю музики турійської гімназії, де навчається хлопчик. Завдяки їм народжується справжній артист!

До речі, невдовзі Максимко поїде до німецького Барзенхаузена. Адже це місто та волинський Ковель – побратими. Наші діти з різдвяними концертами побувають у мерії, на головній ялинці, у будинках культури та різних соціальних закладах.

Наталія КРАВЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні