Від машиніста до бджоляра: які професії вибирають безробітні на Волині

0
-2
Від машиніста до бджоляра: які професії вибирають безробітні на Волині
На Волині безробітні, які навчаються за скеруванням Волинського обласного центру зайнятості, опанували понад 20 професії.

Про це у п’ятницю, 1 листопада, на прес-конференції «Професійне навчання за сприяння Волинського обласного центру зайнятості. Можливості та дії» повідомив директор Волинського ОЦЗ Роман Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина безробітних на Волині – з вищою освітою

«Так, станом на початок листопада 2019 року, нову професію опанували 232 особи», - розповів Роман Романюк. У переліку – верстатники, візажисти, електрогазозварники, кухарі, машиністи, перукарі, лісоруби, продавці та манікюрники. Визначитися із вибором фаху охочим допомагають кар’єрні радники із центрів зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині на навчання безробітних витратили понад 2 мільйони

Популярність мають і такі оригінальні професії як бджоляр, коваль, вишивальник, плетільник із лози, рибоводи тощо.

Безробітних навчають за різними форматами: дистанційно, з використанням елементів дуальної освіти, неформально, є підтримка конкурентоспроможності шляхом видачі ваучерів. Ваучер на навчання видають особам, які зареєстровані в ЦЗ, віком від 45 років та мають стаж понад 15 років.

Торік новий фах здобули 141 особа за 12 професіями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні