У Львові вперше показали «найкрутіший» український фільм. ФОТО

0
-5
У Львові вперше показали «найкрутіший» український фільм. ФОТО
У Львові відбулися перший допрем'єрний показ і зустріч із творчою групою українського кіно «Захар Беркут», знятого за однойменною повістю Івана Франка. У прокат фільм вийде 10 жовтня. Його зняв український режисер Ахтем Сеітаблаєв у співавторстві з голлівудським актором і режисером Джоном Вінном.

Перед показом стрічки у понеділок, 7 жовтня, у музейно-культурному просторі «Львіварня» показали виставку, де були представлені світлини зі зйомок та костюми головних героїв ручної роботи.

«Захар Беркут» – це історія про незламність українського народу. Події розгортаються у невеличкому селі Тухля, що в Карпатах. Режисер зазначив, що творча група намагалась зробити так, як написано в Івана Франка.

«Головний меседж фільму – прагнення до свободи, відстоювання власної гідності та способу життя. Іноді з ризиком для життя, але в свободі, не на ланцюжку», – розповів Ахтем Сеітаблаєв.



Аби глядачі змогли зануритися в тогочасну атмосферу, для фільму пошили понад 3 тисячі костюмів. Вручну. Щоб їх створити, учасники творчої групи подорожували Карпатами та розвідували, яким було тодішнє вбрання, з якого матеріалу його шили. Для зйомок також збудували повноцінне селище.



Своїми враженнями від перегляду поділився у фейсбуці луцький режисер, сценарист та директор продакшн-студії «Правда PRO» Сергій Шараєвський: «Це найкрутіший український фільм за всі роки незалежності. Немає змісту обговорювати деталі фільму, оскільки там все на вищому рівні. Американські актори дуже гармонійно поєднані з українськими, що хто не надто в темі, той не буде знати, хто є звідки».

Показ фільму відбувся за підтримки ТМ «Львівське», бо саме цей бренд презентує традиції українського народу, шанує та підтримує розвиток культури.

Ангеліна КЛИМЧУК
Фото Вікторії ТОРЧИЛО




Довідково.
За сюжетом, у 1241 році монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців – брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога…

Над фільмом працювали українські та іноземні продюсери Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Ражда Коллінс. До створення кінострічки були залучені українські, американські, британські, казахстанські, монгольські актори. Серед виконавців головних ролей: Роберт Патрік (Захар Беркут), Томмі Фленаган (Тугар Вовк), Андрій Ісаєнко (Петро), Олег Волощенко (Гард).


ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанин знявся у фільмі «Захар Беркут». ФОТО

Саундтреком до фільму стала пісня Святослава Вакарчука і «Окену Ельзи» «Перевал».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні