Центральну вулицю в Луцьку хочуть перейменувати на честь Героїв Чорнобиля

1
9
Центральну вулицю в Луцьку хочуть перейменувати на честь Героїв Чорнобиля
Одну з вулиць у центрі Луцька хочуть перейменовувати на честь Героїв Чорнобиля.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста, в понеділок, 7 жовтня, повідомляє ІА "Волинські новини".

Голова обласного товариства «Спілки «Чорнобиль» Ростислав Кухтей озвучив пропозицію перейменування вулиці Пушкіна, що у центрі міста, на честь Героїв Чорнобиля. На цій вулиці розташований офіс організації. Також, врахували та порівняли досягнення для України Пушкіна і ліквідаторів та громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

За його словами, окрім пасквіля на Івана Мазепу, Пушкін практично не писав про Україну. Водночас нараховується понад два мільйони постраждалих від аварії українців, з 800 тисяч ліквідаторів в живих лишилося менше 200 тисяч, у Луцьку проживають п’ять тисяч постраждалих та евакуйованих з зони відчуження. Ростислав Кухтей також відзначив, що більшість евакуйованих мешкають у мікрорайоні ЛПЗ.

Петро Троневич зазначив, що історична назва вулиці Пушкіна – Василівська.

Член комісії Леся Бондарук пропонувала розглянути варіант перейменування бульвару Дружби Народів (назви - радянського кліше) на честь Героїв Чорнобиля.

У підсумку, члени комісії вирішили перейменувати одну з вулиць міста на честь Героїв Чорнобиля, відповідні пропозиції робоча група повинна підготувати протягом двох тижнів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви мені поясніть , будь-ласка , вам вже зовсім нічим зайнятися , а треба єдиний бульвар в місті Дружби Народів іще перейменувати??? В країні і так хаос, а вам треба ще так промовисто нігілювати і таку назву. Далеко ж ви так зайдете , якщо не зупинять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні