--> Як лучани економлять кошти завдяки програмам підтримки ОСББ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як лучани економлять кошти завдяки програмам підтримки ОСББ

1
0
Як лучани економлять кошти завдяки програмам підтримки ОСББ
Луцькі ОСББ за програмами підтримки Луцької міської ради реалізують масштабні проекти. Завдяки реалізації цих проектів лучанам вдається економити на комуналці значні кошти.

Про це розповів у фейсбуці перший заступник міського голови Григорій Недопад.

За його словами, нині є низка прикладів того, як людям вдається економити на опаленні тисячі гривень щомісяця завдяки встановленню ІТП та якісному утепленню будинків.

У рамках програми підтримки ОСББ у багатоквартирних будинках замінюють покрівлі, внутрішні комунікації, вікна, двері, утеплюють будинки та облаштовують прибудинкові території.

Луцька міська рада з року в рік продовжує збільшувати обсяги фінансування програм підтримки ОСББ, зокрема фінансування 70/30, де 70% від вартості робіт оплачується з міського бюджету і 30% – співфінансування мешканців, а також – погашення тіла кредиту на впровадження енергозберігаючих заходів. Григорій Недопад зауважив, що обидві програми однаково ефективно працюють.

17 вересня представники Луцькрада оглянули будинки, де реалізовано заходи в рамках міських програм підтримки ОСББ. У багатоповерхівках замінили покрівлі, доми утеплили, модернізували і встановили ІТП.

Як розповіла голова ОСББ будинку на вулиці Конякіна, 25, індивідуальний тепловий пункт усього за два холодних місяці забезпечив кожній квартирі економію на опаленні близько 3000 гривень. Економія стане ще більшою, коли будинок утеплять.

"Успіх ОСББ залежить від активності мешканців та правильного вибору голови. При хорошій організації та виваженому підході, створення ОСББ виправдовує себе досить швидко і ефективно. Переконаний у тому, що створення ОСББ на сьогодні є найкращою альтернативою ЖКГ, які зараз перебувають на етапі реформування", – зазначив перший заступник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому програми стосуються лише ОСББ ? ДЕ ПРИНЦИПИ СОЦІАЛЬНОЇ РІВНОСТІ ТА СПРАВЕДЛИВОСТІ ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні