З Балтійського моря зникла німецька підводна обсерваторія за 300 тисяч євро

1
-2
З Балтійського моря зникла німецька підводна обсерваторія за 300 тисяч євро
Німецька підводна обсерваторія зникла з Балтійського моря.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Центру океанічних досліджень ім. Гельмгольца (GEOMAR), пише УНН.

Зв’язок з обсерваторією перервалася 21 серпня. Спочатку вчені припускали, що виникли проблеми зі зв’язком, однак пізніше водолази виявили пропажу обсерваторії, виявивши на морському дні тільки обірваний кабель.

Експерти виключили версію, що станцію могло віднести течією, оскільки вона складалася з двох блоків, які важили 550 і 220 кг відповідно. Подібна підводна обсерваторія коштує близько 300 тисяч євро (близько 22 млн рублів), говориться в повідомленні.

Дослідницька станція була встановлена в грудні 2016 року в забороненій для судноплавства зоні біля узбережжя Німеччини. З її допомогою фахівці збирали дані, в тому числі про температуру, вміст поживних речовин, кисню і хлорофілу, які дозволяли оцінити екологічний стан південно-західної ділянки Балтійського моря. Також обсерваторія могла вимірювати додаткові показники, такі як швидкість течії і концентрація метану на морському дні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«22 млн РУБЛІВ?» Звідки передрук?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні