Колишнього охоронця німецького концтабору судитимуть у Гамбурзі

0
3
Колишнього охоронця німецького концтабору судитимуть у Гамбурзі
Бруно Дея судитимуть за причетність до вбивства понад 5 тисяч осіб в той час, як він працював в концтаборі в північній Польщі під час Другої Світової Війни з 1944 по 1945 рік.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Die Welt.

92-річного Бруно Дея звинувачують в тому, що він причетний до вбивства 5 тисяч 230 ув'язнених у німецькому концтаборі "Штуттоф", який розташовувався на сучасній території північної Польщі.

Обвинувачений не визнає своєї провини. Він розповів Die Welt, що не міг відмовитися виконувати накази і втекти, так як це загрожувало його життю. Дей каже, що ніколи не був нацистом. Обвинувачений співпрацював з нацистами, коли йому було 17 років. Йому загрожує 5 тисяч 230 звинувачень у співучасті в убивстві.

Відзначимо, що 10 років тому в Німеччині були прийняті зміни в закон, згідно з яким будь-який, хто служив в таборі смерті або в мобільних загонах нацистів, може бути притягнутий до відповідальності в Німеччині на підставі лише служби. Раніше суд вимагав докази того, що нацист скоїв злочин, мотивований расовою ненавистю.

Концентраційний табір "Штуттхоф" знаходився поруч з нинішнім Гданськом в Польщі, в ньому загинуло більше 65 тис. осіб.
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні