На волинській річці знову запрацював шлюз

0
-5
На волинській річці знову запрацював шлюз
На Старовижівщині поблизу села Кримне знову запрацював шлюз на річці Прип'ять, який регулює воду на відстані 9 км по течії водойми.

Йдеться про саме ту гідроспоруду, біля якої минулого тижня побували голова обласної ради Ірина Вахович та керівник бюджетної комісії Михайло Імберовський, – повідомили на сайті Волинської обласної ради.

Нагадаємо, рівень води в річці Прип'ять катастрофічно знизився. Місцеві жителі скаржилися, що вода в криницях знаходиться дуже глибоко. Вони вважають, що причиною є зруйнований шлюз, який на балансі Державного агенства водних ресурсів України.

Голова обласної ради Ірина Вахович провела робочу нараду за участю в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука.

Він розповів, що на вказаному об'єкті потрібен новий шлюз. Згідно із вже наявною проектно-кошторисною документацією, на нову споруду потрібно 1 млн 420 грн. 1 млн грн можна отримати з державного бюджету, а ще 420 тис. грн повинна дофінансувати обласна казна. Разом з тим, після візиту голови обласної ради та поширення інформації про обміління Прип'яті в соціальних мережах, Регіональний офіс все ж знайшов вихід з ситуації, хоча й тимчасовий. Пошкоджений шлюз підремонтували, використавши резервні ресурси водного фонду.

Вода в річці почала прибувати та збільшилася на 1 м 20 см, тобто майже до попереднього рівня. Про це Ростислав Кравчук повідомив голові обласної ради.

Між тим, будівництво нового шлюза залишається актуальним.

Ірина Вахович запевняє, що готова переконувати депутатів у необхідності виділення коштів з обласного бюджету для співфінансування цього проекту.

Ірина Вахович акцентувала на вирішенні цих питань з участю відповідальних державних структур та із залученням компетентних експертів і просила оперативно інформувати обласну раду про нагальні проблеми у водному господастві області, щоб можна було використати всі можливості вирішувати їх завчасно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні