Біоетанольний завод під Луцьком можуть закрити

0
0
Біоетанольний завод під Луцьком можуть закрити
Секретар Луцькради Григорій Пустовіт вимагає в голови райдержадміністрації Тараса Яковлева закрити завод, який, на думку міської ради, є джерелом поширення смороду в районах міста.

Про це стало відомо у вівторок, 9 липня, на оперативній нараді Луцької міської ради.

Нагадаємо, Луцька міська рада переконана: в поширенні неприємного запаху в різних частинах міста винний саме біоетанольний завод. На заводі ж переконують, що приділяють захисту навколишнього природного середовища особливу увагу. На «Біо-ПЕК» вже збудована велика частина того обладнання, яке в перспективі має переробляти відходи. Загальна сума проекту – 20 мільйонів євро. На сьогодні закуплено обладнання на 7 мільйонів євро.

Керівник цукрозаводу запевнив, що підприємство має висновки комісії облдержадміністрації, яка виїжджала на місце без участі цукровиків і встановила: поля фільтрації цукрового заводу не є джерелом неприємного запаху в Луцьку. Це також підтвердила Держпродспоживслужба, яка нещодавно двічі робила відбір проб повітря на території полів фільтрації.

Перевищення гранично допустимих норм забруднюючих речовин у повітрі аналізи не виявили.

Під час оперативної наради секретар Луцькради Григорій Пустовіт заявив, що вчора він надіслав звернення голові районної державної адміністрації з вимогою закрити біоетанольний завод.

«Підписав звернення щодо закриття «Біо-ПЕК» до встановлення та усунення причин, які призводять до смороду. Так, як підприємство знаходиться на території Луцького району, ініціювати його закриття може тільки голова районної ради», – виступив Пустовіт.
Теги: луцьк, завод
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні