На Волині затримали рибних браконьєрів

0
1
На Волині затримали рибних браконьєрів
На Волині працівниками патруля було проведено 115 природоохоронних рейдів.

Заходи здійснювались спільно з громадськими інспекторами, працівниками поліції, екологічної інспекції та прикордонної служби.

Протягом трьох місяців патрульні викрили 394 порушення правил рибальства, з яких: 223 порушення любительського рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП, 115 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 19 - за ст. 88-1 КУпАП, пов’язаних із незаконним збутом водних біоресурсів, чотири - за ст. 85-1 КУпАП під час торгівлі забороненими знаряддями лову та чотири - за ст.188-5 КУпАП. Також складено 29 актів виявлення безгосподарського майна, згідно яких вилучено 214 од. сіток.

В рамках рибоохоронних рейдів інспектори вилучили у порушників 146 кг водних біоресурсів та 174 од. заборонених знарядь лову. Затримано 34 транспортних засоби. За цей період складено та направлено до судів 138 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще дві справи направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

«За даний період на порушників накладено 39 049 грн штрафів. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 57 067 грн. Як показує статистика, заборона на вилов водних біоресурсів в нерестовий період не зупиняє недобросовісних рибалок і вони продовжують займатися браконьєрством, а кількість виявлених порушень навіть збільшилася у порівнянні з попередніми місяцями. В черговий раз закликаю громадян бути сумлінними, дотримуватися встановлених правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам. В іншому випадку - покарання, у разі виявлення правопорушення, їм не уникнути», – наголосив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні