Волинські браконьєри: виловлено десятки кілограмів риби. ФОТО

1
-2
Волинські браконьєри: виловлено десятки кілограмів риби. ФОТО
У період з 1 по 31 серпня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 34 рибоохоронні рейди та викрили 88 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 31 грубі.

Про це пише Волинь.

Рибпатруль склав 29 протоколів за порушення Правил рибальства, 11 – за незаконний продаж водних біоресурсів, три – за продаж заборонених знарядь лову. Крім цього, оформлено 13 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Збитки, завдані рибному господарству України, склали 18 450 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 62 кг водних біоресурсів, з яких – 20 на ринках та 18 – за актами безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 9 805 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 18 450 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 62 кг водних біоресурсів, з яких – 20 на ринках та 18 – за актами безхазяйного майна.

Також вилучено 43 од. заборонених знарядь лову та ще 56 од. – за актами безхазяйного майна. Із безгосподарських сіток вилучено та випущено у природне середовище 30 кг водних біоресурсів, попереджено збитків на суму 5 406 грн», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Крім цього, 45 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, сьомого серпня інспекторами Волинського рибпатруля було виявлено незаконний збут водних біоресурсів. Інцидент стався на ринку в урочищі Гряда Шацького району Волинської області. Так, двоє громадян здійснювали продаж 5 кг риби окунь без документів, які підтверджують походження риби та законність її придбання.

На даних осіб складено протоколи. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

14 серпня в ході рибоохоронної роботи на р. Тенетиска, поблизу с. Крушинець Любомльського району було викрито двох порушників. Громадяни здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову (ще 2 знаряддя мали при собі).

Порушники встигли зловити рибу: сомик карликовий – 81 екз., плітка – 25 екз., щука – 19 екз., карась сріблястий – 9 екз., ротан – 9 екз. та 5 екз. верховодки. Сума завданих збитків склала 10 353 грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закриваючи фейси браконьєрів,ви редакція стимулюєте їх браконьєрство.Люди повинні бачити своїх "героїв".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні