У Нововолинську школяр вкрав болгарку

0
4
У Нововолинську школяр вкрав болгарку
У Нововолинську на вулиці Героїв АТО учень 11-класу вкрав болгарку.

Школяра звільнили від відбування покарання, згідно ст.105 КК України із застосуванням примусових заходів виховного характеру, – йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 7-го червня, пише Буг.

Неповнолітній, який вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнений судом від покарання, якщо буде визнано, що внаслідок щирого розкаяння та подальшої бездоганної поведінки він на момент постановлення вироку не потребує застосування покарання.

Крадіжку хлопець скоїв 7-го лютого близько 13:00. Перебуваючи у пі’дїзді будинку викрав болгарку, яка лежала біля вхідних дверей, вартістю 513 гривень.

Обвинувачений повністю визнав себе винним та показав, що на початку лютого в обідню пору гуляв з товаришем по вулиці Героїв АТО і біля входу у один із під`їздів будинку № 13, він побачив болгарку, яку вирішив вкрасти. Про свій намір вчинити крадіжку товаришу не розповідав, забрав болгарку і сам пішов до зупинки. Коли прийшов туди, то йому зателефонував товариш і сказав повернутися до під’їзду будинку та повернути власнику крадене, що й зробив.

У судовому засіданні школяр у вчиненому щиро розкаявся, просив врахувати, що потерпілий немає до нього претензій, оскільки болгарку було повернуто.

Законний представник неповнолітнього обвинуваченого, його мама, в суді пояснила, що син усвідомив, що вчинив неправильно і розкаявся у вчиненому. Змінився в кращу сторону, більше не вчиняє жодних правопорушень, слухається її та допомагає по господарству і у вихованні молодших сестер. Не заперечувала стосовно передачі її під нагляд сина до досягнення ним повноліття.

Суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу обвинуваченого, який є неповнолітнім, щиро розкаявся , вперше притягується до кримінальної відповідальності, навчається, де характеризується позитивно, має належні умови проживання в сімї, беручи до уваги думку потерпілого представника ССД виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Вважав за можливе, враховуючи що неповнолітній вчинив злочин середньої тяжкості, в подальшому не допускає порушень поведінки і на момент постановлення вироку не потребує застосування покарання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні