Як у Луцьку вибиратимуть директорів шкіл

0
2
Як у Луцьку вибиратимуть директорів шкіл
У Луцькраді вирішили, як проводитимуть конкурс на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти міської комунальної власності.

Про це стало відомо у середу, 29 травня, на засіданні чергової 57-ї сесії Луцької міської ради.

Зокрема, конкурс складатиметься з декількох етапів: прийняття рішення про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії; оприлюднення оголошення про проведення конкурсу; прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі; перевірка поданих документів на відповідність установленим законодавством вимогам; допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі; ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування закладу; проведення конкурсного відбору; визначення переможця конкурсу; оприлюднення результатів конкурсу.

Для проведення конкурсу управління освіти Луцької міської ради затверджує персональний склад конкурсної комісії з рівною кількістю представників кожної зі сторін, визначених Законом України «Про загальну середню освіту».

Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 4 до 16 осіб.

До складу конкурсної комісії входять: голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, працівники управління освіти Луцької міської ради, представники педагогічного колективу, громадського об’єднання батьків учнів відповідного закладу загальної середньої освіти та громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти.

Управління освіти протягом 3 робочих днів інформує заклад загальної середньої освіти про оголошення конкурсу на посаду керівника цього закладу та необхідність надання кандидатур для включення до складу конкурсної комісії від трудового колективу та громадського об’єднання батьків учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти.

Кандидатури до складу конкурсної комісії від трудового колективу обираються на загальних зборах трудового колективу та подаються до органу управління не пізніше 5 робочих днів після отримання інформаційного повідомлення.

Депутати Луцької міської ради підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні