--> В Україні хочуть збільшити тривалість відпустки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні хочуть збільшити тривалість відпустки

1
4
В Україні хочуть збільшити тривалість відпустки
У статті 173 нової редакції Трудового кодексу пропонується збільшити тривалість відпустки в Україні з 24 до 28 календарних днів за кожен робочий рік.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Ця зміна вноситься до Трудового кодексу, щоб привести його у відповідність з директивами Європейського союзу, розповів юрист В'ячеслав Коломійчук.

Згідно з європейськими нормами, тривалість основної відпустки має бути не менше 4 тижнів, що становить 28 днів, а робочий тиждень не повинен перевищувати 48 годин.

У приклад юрист навів прогресивні країни ЄС. Так, в Норвегії, Швейцарії, Бельгії тривалість відпустки становить 28 днів, а в Данії, Фінляндії, Франції, Іспанії – 35 днів.

"Ці соціальні гарантії безпосередньо пов'язані з ефективністю використання робочої сили. Коли співробітник відпочив – ККД його роботи більше", – пояснив він.

На думку Коломійчука, Україні треба орієнтуватися на розвинені європейські країни, і Верховна Рада має ухвалити таку поправку.

Експерт також роз'яснив два важливих аспекти:

по-перше, збільшення відпустки не вплине на загальну кількість святкових і звичайних вихідних днів протягом року.

по-друге, за його словами, відпускні виплати мають бути збільшені пропорційно кількості днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага,олігархи за ті кілька днів до відпустки вдавляться.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні