У Раді визначилися з датою інавгурації Зеленського

0
0
У Раді визначилися з датою інавгурації Зеленського
Депутати проголосували за проведення інавгурації новообраного президента 20 травня.

Таке рішення Верховна Рада ухвалила у четвер. Про це пише ВВС Україна.

Уже у понеділок о 10 годині ранку Володимир Зеленський складе присягу українському народу і приступить до виконання обов'язків президента України.

Радник Зеленського Дмитро Разумков, коментуючи це рішення парламенту, сказав, що таким чином депутати "вирішили насолити" українцям та створили проблеми іноземним гостям.

"Частина народних депутатів вирішила піти будь-яким шляхом, аби не підтримати пропозицію президента країни (Володимира Зеленського - Ред.) та тих громадян, які його підтримали на виборах", - сказав пан Разумков агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, парламент, призначивши інавгурацію не у вихідний, а в будній день, створив великий дискомфорт жителям столиці. Окрім того, міжнародним делегаціям було б зручніше підлаштуватися під вихідний день.

Напередодні навколо призначення дати урочистого засідання парламенту розгорілися справжні баталії.

У парламенті зареєстрували кілька проектів постанов, які пропонували провести інавгурацію в різні дні.

15 травня регламентний комітет Верховної Ради розглянув усі сім проектів постанов щодо дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського і рекомендував ВР голосувати по кожній з них.

Але сам Володимир Зеленський хотів лише 19 травня.

Через невизначеність депутатів він навіть звинуватив нинішню владу в затягуванні призначення цієї події.

10 травня Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення, яке адресував депутатам парламенту. За його словами, ті "тримаються за свої мандати" і тому затягують призначення дати його інавгурації.

"Поки ви трясетеся за свої мандати, колишній президент Петро Порошенко коїть незворотнє - робить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення та радіомовлення", - обурився Зеленський.

Коментуючи нові призначення Петра Порошенка, новообраний президент порівняв його з "туристом в єгипетському готелі", який "ніяк не зупиниться" і "тягне рушники".

"Я вас дуже прошу: здайте ключ, розрахуйтесь за міні-бар, і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити", - іронізував пан Зеленський, звертаючись до чинного президента.
Теги: президент
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні