Волинянина, якого спіймали нетверезим за кермом – не покарали

0
0
Волинянина, якого спіймали нетверезим за кермом – не покарали
На Іваничівщині на водія, який напередодні ввечері вживав алкоголь,і сів за кермо, склали протокол.

Про це повідомляє "Буг" посилаючись на вирок Іваничівського районного суду.

5 травня близько другої години ночі в селі Волиця Іваничівського району патрульні зупинили автомобіль «Opel Vectra» та виявили в водія ознаки алкогольного сп’яніння. Суд виніс чоловіку усне попередження.

Під час проведення тестування на алкоголь вимірювальним технічним засобом «Драгер», у водія виявили незначну кількість алкоголю, а саме, 0,21 проміле. Патрульні склали протокол за статею 130 КпАП – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

У постанові Іваничівського районного суду від 13 травня йдеться про те, що при розгляді справи в суді, свою винуватість водій визнав повністю. Пояснив, що безпосередньо перед тим, як сісти за кермо, алкогольних напоїв не вживав. А напередодні ввечері випив у невеликій кількості та був впевнений, що ознак алкогольного сп’яніння у нього вже немає.

Чоловік просив суд суворо його не карати, зважити на його скрутне майнове становище, і те, що рівень алкоголю в його організмі був незначний. Він просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, позаяк автомобіль є єдиним джерелом доходу.

При вирішенні питання про відповідальність суддя Олександор Мушкет врахував наступні обставини: чоловік вперше притягається до адміністративної відповідальності, щиро кається у вчиненому, рівень алкоголю в крові є незначним і знаходиться майже в межах допустимого, правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків, є позитивна характеристика за місцем проживання, негативних наслідків від його дій не настало.

Через малозначимість правопорушення водія суд звільнив від адміністративної відповідальності та виніс усне зауваження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні