Російська Федерація оголосила Анатолія Гриценка в розшук

0
2
Російська Федерація оголосила Анатолія Гриценка в розшук
У Росії Слідчий комітет надіслав клопотання до суду із проханням заочно заарештувати колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації.

Про це повідомляє Громадське посилаючись на прес-секретаря Басманного суду Москви Юнону Царьову.

Вона розповіла, що Гриценка оголосили у міжнародний розшук і йому заочно пред'явили обвинувачення за ч. 205.2 КК РФ («Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет») через дві заяви політика

За версією обвинувачення, у 2014 році Гриценко в ефірі «1+1» виступив з публічним закликом «до терористичної діяльності на території РФ», він начебто закликав підривати поїзди. Другий епізод пов’язаний з виступом Гриценка в ефірі телеканалу «112 Україна» у липні 2017 року. В СК РФ стверджують, що тоді Гриценко закликав до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога.

Нагадаємо, Гриценко був кандидатом у президенти на виборах 2019 року, але до другого туру не пройшов..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні