В Індії заборонили показувати фільм про прем'єра через вибори

0
3
В Індії заборонили показувати фільм про прем'єра через вибори
Виборча комісія Індії заборонила прокат біографічної стрічки про життя прем'єр-міністра Нарендра Моді напередодні виборів.

Трейлер фільму, випущений минулого місяця, викликав люту реакцію опозиції, - пише ВВС Україна.

Правляча партія "Бхаратія джаната" (BJP), лідером якої є сам Моді, заявила, що це порушує свободу думки.

Однак виборча комісія вважає, що фільм, який містить вигадані елементи, створює "серйозну загрозу" забезпеченню рівних умов кандидатам.

Там пояснили, що стрічка "може створити враження правдивості змісту", тому її не можна показувати ні на електронному носії, ні в кінотеатрі.

Постери та інша реклама фільму, що містить зображення кандидатів, також має бути видалена, додали у виборчій комісії.

Не завадило такому рішенню навіть те, що індійська цензура схвалила випуск великого бюджетного фільму лише з "чотирма чи п'ятьма незначними зауваженнями".

У BJP кажуть, що не були залучені до участі у зйомках, однак актор, який виконав головну роль, Вівек Оберой - відомий прихильник чинного прем'єра. Минулого місяця під час презентації трейлера стрічки він повторив виборче гасло BJP "Modi Hai to Mumkin Ha" ("Моді робить це можливим").

Стрічка "Прем'єр-міністр Нарендра Моді" - своєрідна хронологія життєвого шляху пана Моді: від продажу чаю у місцевих потягах у дитинстві, приєднання до правої напіввійськової націоналістичної організації РСС до 13-річної роботи на посаді головного міністра штату Гуджарат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні